AK-Matkat Oy:n erityisehdot

AK-Matkojen matkapaketeissa vastuullinen matkanjärjestäjä on AK-Matkat Oy. Matkojen erityisluonteen vuoksi sovellamme Yleisten matkapakettiehtojen lisäksi alla olevia erityisehtoja.

Matkanjärjestäjällä on oikeus käyttää erityisehtoja, jos erityisehtojen käyttö on perusteltavissa matkan erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (kuten reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), matkan erityisluonteesta johtuvien poikkeuksellisten majoitusehtojen, lisäpalveluiden (kuten golfvaraukset) tai matkakohteen erityisolojen vuoksi.

Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka milloin tahansa ennen matkan alkamista. Yksilöllisissä golf- ym. muissa matkoissa peruutus- ja muutostapauksissa perimme kuluina 100 €/hlö ja lisäksi todelliset kuljetus- ja majoitusliikkeiden, autovuokraamoiden ja golfklubien ym. erikoispalveluiden järjestäjien omien peruutus- ja muutosehtojensa mukaan veloittamat kulut. Esimerkiksi lentoyhtiöiden säännöt eivät useinkaan mahdollista kirjoitettujen reittilentolippujen peruuttamista tai muuttamista. Vastaavasti hotellien ja golfklubien varausten peruminen kuluitta pitää toisinaan tehdä paljon ennen saapumispäivää eikä esim. golfkentän pelimaksuja hyvitetä huonon sään takia.

Varaus- ja loppumaksulaskujen eräpäivät määräytyvät tapauskohtaisesti ottaen huomioon kulloisetkin peruutusehdot. Melko tyypillisesti varausmaksun suuruus on noin 20 % matkapaketin kokonaishinnasta loppumaksun eräpäivän ollessa noin 30 vrk ennen lähtöpäivää. Jos lentoliput on kirjoitettava heti varauksen jälkeen, sitoutuminen matkaan tapahtuu jo varauksen yhteydessä.

Suosittelemme riittävän kattavan henkilöön ja omaisuuteen kohdistuvan sekä peruutusturvan sisältävän matkavakuutussuojan hankkimista matkaa varten. Tarvittaessa annamme todistuksen syntyneistä peruutuskuluista.