Costa Almeria

Lämmintä lomaa

Costa de Almería sijaitsee Espanjan etelä/kaakkoiskulmassa, ja tilastojen mukaan siellä on yli 340 aurinkoista päivää vuodessa.  Hyvällä syyllä sitä nimitetäänkin Espanjan Rivieraksi. Se tarjoaa Manner-Euroopan lämpimimmän talvi-ilmaston, mikä tekee siitä ihanteellisen golflomakohteen syksyllä, talvella ja keväällä. Vesi on kristallinkirkasta ja aina talviaikaan lämpimämpää kuin ilma. Almeríassa vietät kiireettömän, rentouttavan ja täysipainoisen golfloman.

Nähtävää ja koettavaa

Tyypillinen näkymä ympäristössä on laajat kasvihuonealueet, ja täältä lähteekin valtaosa Espanjan vihannesviennistä. Suositeltavia retkikohteita kohtuullisen matkan päässä ovat vaikkapa Sierra Nevadan laskettelukeskus, jossa eritasoisia rinteitä riittää ja hissejäkin on nykyään kymmenittäin. Granadan kaupungissa on toinen upea käyntikohde, Unescon maailmanperintölistalle kuuluva maurien rakentama palatsi Alhambra satumaisine puutarhoineen.

Almerían maakunnassa on Euroopan ainoa hiekka-aavikko, joka muistuttaa Yhdysvaltojen lounaisosia. Niinpä sinne on rakennettu Villin Lännen kylien lavasteita ja useat tunnetut westernit onkin kuvattu siellä.

Majoitus ja golf

Kahden majoitusvaihtoehtomme lisäksi käytettävissä on lähiseuduilla useita muitakin 4–5 tähden hotelleja ja mielenkiintoisia golfkenttiä. Niistä erikoismaininnan ansaitsee eksoottinen Desert Springs, joka on Euroopan ensimmäinen Arizona-tyyppinen erämaakenttä.