Fuerteventura

Perustietoa

Fuerteventura on toiseksi suurin Kanarian saarista, noin 100 km etelä-pohjoissuunnassa ja 5-30 km itä-länsisuunnassa. Se on myös lähimpänä Afrikkaa, noin 100 km päässä. Lanzaroten saarelle on vain 25 minuutin laivamatka. Asukkaita on noin 100.000. Merkittäviä nähtävyyksiä ei juuri ole, joten täällä voi stressaantumatta keskittyä rentoon lomanviettoon nauttimaan auringosta, hienoista hiekkarannoista, raikkaasta merituulesta ja liikunnallisista harrastuksista. Tuulten takia saari on surfaajien paratiisi.

Monenlaisia upeita maisemia

Aiempi vulkaaninen toiminta ja eroosio hallitsevat täysin luonnonmaisemaa. Tuulen mukana Saharasta lentänyt hiekka on muodostanut tänne Kanarian saarten parhaat hiekkarannat. Pohjoiskärjessä sijaitsevan lomakohteen Corralejon lähellä luonnonsuojelualueella on kilometrien pituiset upeat hiekkadyynit ja etelässä Jandian hotellialueen vieressä, ja siitä pohjoiseen pitkät, Euroopan kauneimmat valkohiekkaiset rannat. Vedet ovat kirkkaita ja puhtaita. Saaren sisäosien vehreät laaksot, tuulimyllyt, karut vuoret, vuohilaumat ja pienet kylät, joissa aika näyttää pysähtyneen, ovat  näkemisen arvoisia. Yksi saaren viehättävimmistä kylistä on keskiosan vuorilla sijaitseva historiallinen Betancuria. Sinne johtavilta serpentiiniteiltä löytyvät myös parhaat näköalapaikat.

Majoitusta ja golfia

Caleta de Fuste keskellä Fuerteventuran itärannikkoa on lomakeskus, joka on tullut suosituksi mm. kahden kelpo golfkenttänsä ansiosta. Lentokentältä on matkaa vain reilut 10 km ja saaren pääkaupunkiin Puerto del Rosarioon paikallisen elämän pariin noin 15 km. Majoituskohteemme täällä sijaitsevat rantapromenadin ja suuren ostoskeskuksen vieressä sekä golfklubin yhteydessä. Rantaa pitkin voi kävellä pienvenesatamaan ja kylän keskustaan. Tarvittaessa tarjoamme myös Caleta de Fusten apartamentokset, rivitalohuoneistot ja villat sekä eri hintakategorioiden hotellit ja apartamentokset Corralejossa, Jandiassa ja Playitasissa (golfkentän vieressä).

Caleta de Fustessa lähellä hotelleitamme on kaksi hyväkuntoista ja helpohkoa kenttää: saaren ensimmäinen Fuerteventura Golf ja parin kilomerin päässä Salinas de Antigua Golf. Noin 40 km päässä sijaitseva Playitas Golf tarjoaa vaihtelua korkeuseroineen ja karun kauniine maisemineen. Jandian golfkentälle etelään on matkaa noin 70 km. Fuerteventuralla pelataan edullista, ruuhkatonta golfia.