Cape Kaliakra

Nykypäivää

Parhaat matka-ajat Bulgariaan ovat kevät ja syksy, jolloin on lämmintä, mutta rauhallista. Maan hintataso hellii turistin kukkaroa. Cape Kaliakra on pitkä niemialue maan koillisosassa Mustan Meren rannalla, eikä matkakohteena vielä kovin tunnettu. Se on luonnonsuojelualuetta, jossa voi ihastella delfiinejä, hylkeitä ja merimetsoja. Maastossa näkee vielä rippeitä keskiajan kaupunkien vanhoista muureista, kylpylöistä ja asumuksista.

Historian kertomaa

Alueella sijaitsevan Balchik-kaupungin paikalla oli 2600 vuotta sitten kreikkalainen kaupunki, nimeltä Cruny. Sana tarkoittaa lähdettä tai maanalaista jokea tai mineraalipitoista vettä. Aleksanteri Suuren aikaan kaupungin nimi oli Dionisopol, Dionysus -jumalan mukaan. Balchik Palace (Quiet Nest Palace) rakennettiin Romanian kuningatar Marien käyttöön vuosina 1926–1937. Tuohon aikaan alue oli Romanian hallussa. Palatsin alueella voi edelleen ihastella monia rakennuksia kuten luostaria, kappelia, viinikellaria, tupakointihallia, voimalaitosta, useita huviloita sekä pyhää lähdettä. Palatsin puisto on nykyään kasvitieteellinen puutarha.

Niemimaalle  tunnusomaisia ovat pystysuorat rantakalliot, jotka voivat jatkua jopa 70 metriä merenpinnan alapuolelle. Seudulla elää vieläkin legenda 40 neidosta, jotka eivät halunneet joutua ottomaanihyökkääjien vallan alle, vaan letittivät pitkät hiuksensa yhteen ja hyppäsivät rantakalliolta Mustaanmereen yhteiseen hautaansa.

Puitteet lomalle

Hyvät palvelut tarjoava tasokas golf- & kylpylähotelli Lighthouse sijaitsee Balchikin lähellä Mustanmeren äärellä. Vieressä on saman niminen miellyttävä, tasainen lomagolfkenttä. Lähellä olevat kaksi muutakin hienoa kenttää BlackSeaRama ja Thracian Cliffs voi myös ottaa peliohjelmaan. Erityisesti viimeksi mainittu on unohtumaton kokemus merimaisemiensa, korkeuserojensa ja vaikeutensa takia.