Gran Canaria

Erilaisia maisemia

Tämä kolmanneksi suurin Kanarian saarista sijaitsee Teneriffan ja Fuerteventuran välissä. Se on muodoltaan pyöreä ja halkaisijaltaan n. 50 km. Pohjoisosa on vehreää viljelyaluetta, keskiosille leimallisia ovat vuoret ja pinjametsät, eteläosissa on kilometrikaupalla hiekkarantaa, myös kalliorantoja, ja 250 hehtaaria dyynialuetta Playa del Inglésin ja Maspalomasin välissä. Dyynien hiekan on tuuli aikojen kuluessa kuljettanut Saharasta, ja edelleen muutaman kerran vuodessa puhaltavat nämä Calima- ja Sirocco-tuulet kantaen mukanaan hienoa hiekkaa ja kuumaa ilmaa.

Lomapuitteita kolmella alueella

Playa del Inglésistä löytyy kaikki, mitä hyvään lomaan tarvitaan. On 10 km puhdasta, hienohiekkaista, kovapohjaista meren rantaa. On lukuisia ostoskeskuksia – joskin samat tavarat ja vaatteet löytyvät kaikista. On San Fernandon markkinat ja isot ruokakaupat. On kanarialaisia, espanjalaisia ja kansainvälisiä ravintoloita, kahviloita, baareja, discoja ja suomalaisia tanssipaikkoja sekä Kasbahin toritanssit. Voit harrastaa mielesi mukaan muutakin liikuntaa, ja jos haluat koetella kuntoasi, kannattaa vaeltaa nilkkoihin asti upottavassa kuumassa hiekassa dyynien poikki.

Maspalomasissa näkyvintä ovat hiekkadyynit, Faron majakka ja sen ympärille sijoittuneet lukuisat rantaravintolat ja pikku liikkeet. Muuten yleisilme on puutarhamainen eikä korkeita rakennuksia ole. Tasokkaat hotellit, bungalow- ja huvila-alueet ovat sijoittuneet palmutarhojen ja aitauksien suojiin. Ostoskeskukset ja lapsiperheiden suosimat huvipuisto ja vesipuisto ovat täällä lähellä.

Maspalomasin jatkeena olevasta uudesta Meloneras-alueesta on selvästi haluttu hienostunut ja väljä. Voi sanoa, että yleiskuva on tasokas, jopa ylellinen. Hotellit ovat korkeatasoisia upeiden puutarhojensa keskellä. Pitkää ja leveää rantabulevardia kelpaa käyskennellä. Iso ostoskeskus putiikkeineen houkuttelee ostoksille. Illalla tarjoaa kasino muita houkutuksia.

Golf ja majoitus

Vain kuuden tunnin lentomatkan päässä sijaitseva Gran Canaria on ilmastoltaan ihanteellinen golfkohde, ei ainoastaan talvella, vaan läpi vuoden. Saaren 7 täysmittaista 18-reikäistä kenttää kuuluvat Espanjan parhaimmistoon, green fee hinnat ovat melko korkeat.

Majoituskohteemme ovat erityisen tasokkaita, ne sijaitsevat Playa del Inglésin, Maspalomasin ja Melonerasin parhailla paikoilla ja Salobren golfkentän vieressä, tarjoten monipuoliset palvelut golfareille; mm. ilmaiset kuljetukset ja erikoishintaiset green feet lähikentille. Tarvittaessa on saatavissa kymmenittäin myös edullisempia, eri hintakategorioiden hotelleja tai apartamentoksia.

Playa del Inglesin ja Puerto Ricon puolivälissä sijaitsevassa Salobre-resortissa vietät ylellisen ja rauhallisen golfloman erillään ranta- ja menopaikoista.