Mauritius

Paratiisimaista lomanviettoa

Sanovat, että ensin luotiin Mauritius, sen jälkeen siitä kopioimalla tehtiin taivas. Kieltämättä Mauritius on yksi näistä “ainakin kerran elämässä” -lomakohteista. Palmurantoja riittää, vedet ovat kristallinkirkkaita, hotellit ja golfkentät huippuhyviä, ruoka maukasta ja palvelu ylenpalttista ja hymyn täyttämää. Erilaisia aktiviteettejä on listattu yli 200, joten jokaiselle löytyy toivomansa tapa nauttia lomasta. Golfin ohella esim. kaikenkattavat vesiurheilulajit ovat suosittuja, snorklauksesta ja suppauksesta aina syvänmeren kalastukseen saakka. 

Perustietoa

Mauritiuksen tasavalta sijaitsee Intian valtameressä 900 km Madagaskarista itään. Tämä tuliperäinen, itsenäinen ja demokraattinen saarivaltio on kooltaan vain 65 x 45 km ja sitä ympäröivät kauniit koralliriutat, jotka suojaavat rantoja aallokolta. Täällä on trooppinen, merellinen ilmasto ja lämpötila- ja kosteuslukemat ovat korkeita vuoden ympäri. Eniten sateita saadaan joulukuusta huhtikuuhun, mutta luonteeltaan ne ovat kuurottaisia. Asukkaat, n. 1,2 miljoonaa,  ovat taustaltaan intialaisia (valtaosa), kreoleja, kiinalaisia ja eurooppalaisia. Virallinen kieli on englanti, mutta ranska on yleisimmin käytetty. Valuutta on Mauritiuksen rupia. Vasemmanpuoleinen liikenne. Onnistuneen talouskehityksen tärkeimmät alat ovat turismi, sokeri ja tekstiilit. Aikaero Suomeen talvella on +2 tuntia.

Kulttuuria

Monikulttuurisuus on Mauritiuksella voimakkaasti läsnä. Brittannian, Ranskan ja Alankomaiden perintö näkyy siirtomaatyylisessä arkkitehtuurissa ja kasvitieteellisissä puutarhoissa, Afrikan, Intian ja Kiinan perinteet taas värikkäillä markkinapaikoilla ja temppeleissä, ruokakulttuurissa ja vaikkapa Unescon maailmanperintöluetteloon otetussa omaleimaisessa séga-kansantanssissa ja sitä säestävässä musiikissa. Eri perinteet ja uskonnot vaikuttavat suuresti toisiinsa.

Vierailukohteita

Vaikka sokeriruokopellot ja muut viljelmät vievät osan maapinta-alasta, on saaren kaunista alkuperäistä luontoa ihailtavissa laajalti, paras paikka tähän on Black River Gorgesin kansallispuisto maan lounaisosassa. Mauritiuksen itäpuolella sijaitsevalla Ile aux Serfs -saarella on paitsi kuuluisa golfkenttä myös kauneimmat hiekkarannat monine aktiviteetteineen ja palveluineen. Chamarelin 7 värin maa saaren lounaisosassa on mahtava geologinen nähtävyys. Grand Baie saaren koillisosassa on värikkäin lomakohde rantoineen, kauppoineen ja ravintoloineen. Mahébourgin pikkukaupungissa saaren kaakkoisosassa pääsee tutustuman aitoon mauritiuslaiseen elämänmenoon. Rommipohjaisiin drinkkeihin tutustuminen on sekin oma elämyksensä. Monipuolinen retkivalikoima saatavissa.

Golflomaa

Eri puolilla saarta on kymmenkunta maailmanluokan golfkenttää, joiden suunnittelijoina on tunnettuja golfmaailman nimiä. Kenttien taso yhdessä loistavien majoituspuitteiden ja tour-kisojen isännyyksien tuoman tunnettuuden kanssa on nostanut Mauritiuksen golfmatkailun kärkinimien joukkoon. AK-Matkojen ykköskohde on saaren itärannikolla sijaitseva golfresort Constance Belle Mare Plage, jossa loistavat puitteet majoitukselle ja kaksi omaa golfkenttää, mutta yhtä lailla tarjonnassamme ovat muutkin saaren tasokkaat golfresortit.