Yritysinfo

AK-Matkat Oy on vuonna 1995 perustettu perheyritys, matkatoimisto, joka tarjoaa kaikki alan palvelut. Toimistomme sijaitsee Klaukkalan keskustassa Nurmijärvellä.

Toiminnan pääpaino on yksilöidyissä golfmatkoissa, joiden järjestäjänä olemme selvästi Suomen suurin. Asiakkaitamme ovat pariskunnat, pienemmät ja suuremmat ystäväporukat, yritykset sekä golfklubit ja golfammattilaiset peli- ja opetusmatkojen merkeissä. Matkat suuntautuvat laadukkaisiin golfkohteisiin eri puolille maailmaa. Volyymiltaan suurimpia ovat Manner-Espanja, Kanariansaaret, Mallorca, Manner-Portugali, Madeira, Italia, Turkki, Kypros, Arabiemiraatit.

Golfmatkaan yhdistetään usein myös muita elämyksellisiä matkailuelementtejä kuten ruoka, viinit, kylpylät, kulttuuri, kaupunkiloma. Reittilentojen myötä matkan pituus on helposti valittavissa, esim. long stay -lomien suosio on selvästi kasvussa.

Hoidamme myös erikseen ostettuna reittilentoliput, laivaliput, majoitukset ja autonvuokraukset kaikkialle maailmaan. Samoin useiden kohteiden green feet ja starttiaikavaraukset (esim. Costa del Sol). Välitämme myös Apollomatkojen ja Deturin rantalomia ym. matkatarjontaa.

Asiakaspalvelutiimimme jäsenet Harri Kontola, Esa Kujala ja Jouni Sirkiä ovat kokeneita matkailualan ammattilaisia ja golfalan osaajia. Pitkä oma golfharrastus on opettanut paljon: lajin vaatimuksia, kenttien tuntemusta ja arviointikykyä sekä asiakkaiden tarpeita ja arvostuksia. Oman kokemuksemme kautta tunnemme helpon ja sujuvan golfmatkailun osatekijät. Asiakkaillemme tarjoamme yksilöllistä ja joustavaa palvelua, kohteiden tarkkaa tuntemusta, matkajärjestelyjen moitteetonta sujumista sekä kilpailukykyiset hinnat (etkä maksa palveluista, mitä et tarvitse). AK-Matkat on kaikkien matkapalveluiden luotettava ammattilainen.

Olemme Suomen matkailualan liiton SMAL:n ja kansainvälisen golfmatkanjärjestäjien liiton IAGTO:n jäsen ja kuulumme Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) valmismatkaliikerekisteriin. Virastolle on annettu matkapakettilain mukaiset vakuudet.

AK-Matkat Oy

E-mail: info@ak-matkat.fi

Puhelin: (09) 894 6700

Osoite: Lepsämäntie 1, 01800 Klaukkala

Internet: www.ak-matkat.fi

Toimisto avoinna: ma-pe klo 10-18 pyhien aattona 10-16

Y-tunnus: 1008071-0

Kaupparekisterinumero: 627.184

KKV:n valmismatkaliikerekisteritunnus: 2879/00/Mj/Mv

SMAL:n jäsentunnus: 34303

IAGTO:n jäsennumero: 34303

1990-luvun alussa, muutama vuosi ennen perheyrityksemme perustamista Antero Kontola aloitti golfmatkojen järjestämisen pienessä mittakaavassa. Loma-asunnon hankinta Espanjan Aurinkorannikolta, sen vuokraaminen ja oman perheen golfharrastuksen aloitus antoivat idean liiketoiminnan käynnistämiselle. Hänen vahva yritystoiminnan tuntemuksensa osaltaan loi uskoa mahdollisuuteen onnistua. (Antero on edelleen mukana toiminnassa kiireapulaisena sekä talous- ja markkinointipuolen asioita hoitamassa yhdessä vaimonsa kanssa).

Yrityksen arvoiksi koemme ylitse muiden kaksi asiaa, jotka oikeasti ohjaavat toimintaa käytännössä joka päivä. Ensinnäkin asiakkaan luottamusta ei saa milloinkaan pettää ja toiseksi henkilöstön ammattitaidon on oltava niin korkealla tasolla, että se takaa laadukkaan palvelun eri ratkaisumalleineen asiakkaan matkapaketin suunnitteluun ja toteutukseen.

AK-Matkojen liikevaihto, liiketulos ja asiakaskunta kasvoivat nopeasti vuosi vuodelta. Tällä hetkellä liikevaihto on vakiintunut reilun 3 miljoonan euron suuruusluokkaan. Kannattavuus ja vakavaraisuus ovat erittäin hyvällä tasolla. Koronaviruspandemian takia liiketoiminta on toki käytännössä ollut pysähdyksissä pitkän tovin, mutta katsomme luottavaisena tulevaisuuteen ja tulemme ulos kriisistä vahvana toimijana.

Vaikka matkajärjestelyiden toimivuus on ja pitää olla itsestäänselvyys, suurinta tyytyväisyyttä tuottaa se, että tietää tehneensä työnsä niin hyvin, että asiakkaan luottamus ansaitaan taas tälläkin kerralla. Työniloa antaa luonteeltaan positiivisten asioiden parissa työskentely ja pitkäkestoiset, miellyttävät asiakassuhteet samanhenkisten ihmisten kanssa. Erityisen ylpeitä olemme sen vuoksi, että olemme onnistuneet rakentamaan menestyvän ja erittäin vakavaraisen yrityksen, jonka toiminnan ja palveluiden saatavuuden jatkuvuudesta ei ole pienintäkään epävarmuutta. Koronan myötä uusia golfin harrastajia on tullut runsaasti. Suomalaisten tour-pelaajien menestys tuo hienolle lajillemme paljon positiivista näkyvyyttä. Golfmatkailijalla on yllin kyllin valinnanvaraa, siinä määrin mittava on matkakohteiden kirjo maailmalla nykyisin.