Costa de la Luz

Maantietoa ja maisemia

Lounais-Espanjassa, Atlantin puolella Andalusiaa sijaitseva Valon rannikko on 250 km pitkä kaistale Tarifan niemen ja Portugalin rajan välissä. Se on kiinnostava, hinta- laatusuhteeltaan hyvä ja ruuhkaton vaihtoehto monille perinteisille golfkohteille. Täällä on Espanjan upeimpiin kuuluvat hienohiekkaiset, pitkät ja leveät rannat, aidot espanjalaiset pikkukaupungit merenherkkuihin erikoistuneine ravintoloineen sekä monipuoliseksi kasvanut valikoima golfkenttiä.

Viehättäviä pikkukaupunkeja ovat mm. Cádiz, jossa kaunis vanhakaupunki, El Puerto de Santa Maria, Rota sekä Sanlúcar de Barrameda. Jerez de la Fronteran kuninkaallisessa ratsastuskoulussa voi nähdä kuuluisien andalusianhevosten upean tanssiesityksen, ja monissa bodegoissa voi käydä tutustumassa sherryn valmistukseen ja maistella Jerezin sherryjä. Oma lukunsa on vielä Andalusian kaunis pääkaupunki Sevilla.

Golf ja majoitus

Golfkenttiä alueella on jo parikymmentä, joukossa muutamia todellisia helmiä.

Neljä majoituskohdettamme sijaitsevat Novo Sancti Petrissä noin 30 km Cádizin ja 60 km Jerezin eteläpuolella, Costa Ballenassa Rotan ja Chipionan puolivälissä, Jerezin kaupungin lähellä ja Islantillassa lähellä Portugalin rajaa.