Abu Dhabi

Parasta Abu Dhabissa

Arabian niemimaan kaakkoiskulmalla, Persianlahden rannalla sijaitseva Abu Dhabi on paitsi vertaansa vailla oleva oleva golfkohde myös moderni, värikäs ja samalla perinteikäs miljoonakaupunki. Täältä, yhdestä maailman rikkaimmista kaupungeista löytyvät mahtavat pilvenpiirtäjät, valkeat hiekkarannat, ostoskeskukset, paikalliset markkinatorit ja kulttuurinähtävyydet. Arabikulttuurista on yritetty pitää paremmin huolta kuin länsimaalaistuneessa Dubaissa.

Kuuma erämaailmasto nostaa lämpötilat kesäkuukausina yli 40 asteen, mutta marraskuusta maaliskuuhun voi odottaa ihanteellista lämpötilaa ja sinistä taivasta. Kun Helsingistä Dubaihin on noin 6 tunnin lento ja sieltä vajaan puolentoista tunnin ajomatka Abu Dhabiin, on olemassa hyvä, joskin kalliimpi vaihtoehto Kanarian saarten matkoille.

Historiaa ja nykypäivää

Abu Dhabi on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien seitsemästä emiirikunnasta väkiluvultaan toiseksi suurin Dubain jälkeen, mutta loputtomien aavikoiden muodossa pinta-alaltaan ylivoimasti suurin. 3000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua alkava historia on kääntynyt viime vuosikymmeninä erittäin nopeaan kehitykseen, kaupungistumiseen ja väestömäärän kasvuun massiivisten öljy- ja kaasuvarantojen ansiosta. Merirosvous ja helmenkalastus oli ennen tätä vaihetta arvossaan.

Nykyisestä vajaasta 3 miljoonasta asukkaasta noin puolet asuu pääkaupunkiseudulla. Vain 20% väestöstä on oman maan kansalaisia, loput ovat vierastyöläisiä ja etupäässä miehiä. Abu Dhabi on myös koko Arabiemiirikuntien liiton pääkaupunki. Valtiomuoto on perinnöllinen monarkia, kieli on arabia, valuutta Dirham, aikaero Suomeen +2 tuntia talviaikaan, alkoholia tarjoillaan vain hotellien omissa ravintoloissa, baareissa ja yökerhoissa.

Vierailukohteet

Abu Dhabin tunnetuin nähtävyys on loistelias marmorimoskeija Sheikh Zayed Grand Mosque. Keskustan hienolla cornichen-rantakadulla kannattaa käyskennellä poiketen samalla Heritage Villagessa. Näkemisen arvoinen on luksushotelli Emirates Palace. Taidetta pääsee katsotaan Louvre Abu Dhabi -museossa Saadiyat-saarella. Ferrari World –teemapuisto on Yas-saarella, kuten myös Yas Waterworld -vesipuisto. Hienot hiekkarannat kutsuvat ja erilaiset vesiurheiluaktiviteetit mahdollisia. Ravintolatarjonta on kaikenkattavaa. Suurten tapahtumien ja messujen aikana vierailijoita on monin verroin, urheilutapahtumista suurimmat ovat Formula 1 -kisat joulukuussa ja golfin Eurooppa Tourin osakilpailu  tammikuussa.

Golflomalle

Talven golfloman puitteet eivät juuri tästä voi parantua. Miellyttävän lämmin sää, majoitus Westin Abu Dhabi -loistohotellissa, vieressä 27-reikäisen Abu Dhabi Golf -kenttä, joka on tunnettu Eurooppa Tourin isännyydestään ja haukanmuotoisesta klubitalostaan. Viiden autolla pelattavan kierroksen peliohjelmaan voi sisällyttää kaksi muutakin maailman eliittiin kuuluvaa, tyyliltään erilasta kenttää: Lähi-Idän parhaaksi valittu Yas Links ja kaunis haastava merenrantakenttä Saadiyat Beach Golf Club.

Majoituksen suhteen on tarjolla muitakin hotelleja, esim. edullisempi Crowne Plaza Yas Island ****.