Lissabonin alue

Nykyisyys perustuu menneeseen

Portugalin pitkältä rannikolta on aina ollut helppo lähteä kaukaisiin maihin. Sinne on myös uusien asukkaiden ollut helppo rantautua. Myönteinen suhtautuminen vieraisiin on itsestäänselvyys. Luontevaa on myös vanhojen tapojen ja perinteiden sekoittuminen nykypäivän elämänrytmiin. Tästä kertovat kitaroiden säestyksellä esitettävät Fado-laulut, ja ne yhdessä hyvän portugalilaisen keittiön kanssa antavat lisämaustetta golfmatkaajankin ohjelmaan.

Pääkaupunki Lissabon on yksi Euroopan monipuolisimmista ja kiinnostavimmista suurkaupungeista. Sen monet nähtävyydet: linnat, kirkot, luostarit ja museot kertovat maan mahtavasta ja värikkäästä menneisyydestä. Nykypäivän Lissabonia taas edustavat kävelykadut, puistot, ostosmahdollisuudet, monimuotoinen kulttuuri ja vilkas iltaelämä sekä hilpeät katujuhlat.

Lähiseudun vierailukohteista Unescon maailmanperintölistalla oleva pikkukaupunki Sintra palatseineen on näkemisen arvoinen. Mainittakoon myös Euroopan läntisin niemi Cabo da Roca kauniine maisemineen sekä viehättävä kalastajakylä Sesimbra.

Golfia ja kulttuuria joka suunnalla

Lissabonin ympäristössä on lähes 20 laatuluokan golfkenttää ja useat niistä Euroopan parhaimmistoon kuuluvia. Tyypillistä varsinkin uusimmille kentille on se, että ne on suunniteltu ympäristöarvoja kunnioittaen ja kekseliäästi luontoa hyödyntäen.

Lissabonin länsipuolella kasinostaan tunnettu Estoril ja pittoreski Cascais hiekkarantoineen ja kallioineen ovat sofistikoitu yhdistelmä pikkukaupunkia ja maaseudun viehätystä ja tarjoavat loistavat puitteet urheilulle ja muulle vapaa-ajan vietolle. Majoituskohteemme täällä, 4-5 tähden hotellit ja villat sijaitsevat lähellä golfkenttiä. Lisssabonin etelä/itäpuolella löytyy kymmenkunta golkenttää ja Aroeira on täällä hyvä valinta tukikohdaksi. Toki on mahdollista majoittua myös Lissabonin kaupunkihotelleissa.

Erinomaiset kohdevaihtoehdot ovat myös Lissabonista pohjoiseen Portugalin länsirannikolla (Silver Coast) sijaitsevat maineikkaat golfresortit Dolce CampoReal, Praia D’El Rey, Bom Sucesso sekä Royal Óbidos. Alue tarjoaa mahtavat merinäköalat, koskemattomat pitkät hiekkarannat ja kalliot sekä historialliset pikkukaupungit. Näistä muurien ympäröimä keskiaikainen Óbidos on Portugalin kulttuuriperinnön jalokivi ja sen luonnonlaguuni on kuuluisa kauneudestaan. Peniche ja Baleal ovat tunnettuja hienoista rantamaisemistaan. Peniche oli vielä 1500-luvulla Atlantin saari, nykyisin se on vierailun arvoinen kalastajakylä linnoituksineen ja edullisine kalaravintoloineen.