Costa Cálida

Parasta Costa Cálidalla

Aurinkoa, merta, hienoja hiekkarantoja, historiaa, kulttuuria ja nautinnollista golfia tarjoava Costa Cálida (lämmin rannikko) on Murcian provinssin 250 km pitkä rannikkoalue Costa Blancan ja Costa Almerian välissä. Nimi juontuu lämpimästä ja kuivasta mikroilmastosta, joka ansiosta vuodessa on keskimäärin yli 300 aurinkoista päivää. Täällä sijaitsevat kuuluisa La Manga Club Resort, mutta myös uudemmat golfresortit, mm. Mar Menor ja La Torre.


Nähtävää ja koettavaa

Suurin ihmettelyn kohde on Euroopan suurin, 170 km2 käsittävä merivesilaguuni Mar Menor. Välimerestä sen erottaa kapea 22 km pitkä maakaistale La Manga del Mar Menor, jonne valtaosa matkailun kehittämiskohteista on rakennettu.
Cartagena on 400.000 asukkaan rannikkokaupunki, jolla on rikas historia. Merkittävin nähtävyys on roomalainen teatteri, joka on entisöity teatterimuseoksi.
Provinssin pääkaupunki, sisämaassa sijaitseva 500.000 asukkaan värikäs Murcia on Espanjan kaupungeista seitsemanneksi suurin. Se on täynnä elämää ja kulttuuria ja historiallisia vierailukohteita kuten vanhat linnat ja kirkot. Suosituin käyntikohde on valtava Santa Maria -katedraali, jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1394.
 

Golflomalle

Mar Menor -laguunin eteläpuolella sijaitseva La Manga Club Resort on yksi Euroopan monipuolisimmista urheilu- ja lomakeskuksista. Se on useasti valittu Euroopan parhaaksi golfresortiksi. Alueella on viiden tähden hotelli La Manga Club Principe Felipe ja kolme arvostettua golfkenttää sekä golfakatemia. Matka Alicanten lentokentältä kestää tänne reilun tunnin.
Mar Menor Golf Resort on tunnin ajomatkan päässä Alicanten lentokentältä. Majoituksena täällä pieni viiden tähden Caleia-hotelli tai neljän tähden 1–3 makuuhuonetta käsittävät The Residences -huoneistot. Pelikierrokset vieressä olevalla kauniilla Mar Menor -kentällä, toisella myös Nicklaus Designin käsialaa olevalla links-tyylisellä Saurines-erämaakentällä sekä luonnonmukaisella Hacienda del Alamo -kentällä. Mar Menor on tullut tunnetuksi myös edullisena long stay -kohteena.
La Torre Golf Resort sijaitsee em. Mar Menorista hiukan sisämaahan päin. Siellä myös 5 tähden pieni hotelli ja hyvä valikoima apartamentoksia ja villoja. Pelit 4 muulla Nicklaus Designin kentällä: La Torre, Hacienda Riquelme, El Valle ja Alhama Signature. Pyydä tarjous tästäkin.