Costa Navarino

Luksuslomaa maailmanluokan golfmatkakohteessa

Costa Navarino sijaitsee Peloponnesoksen niemimaan lounaisosassa Messinian alueella Joonianmeren äärellä. Tänne Välimeren kauneimpiin maisemiin on noussut Kreikan matkailun ylpeys, jonka rakentamisessa luontoarvot ja kestävä kehitys, kulttuuriperinnön ja 4500-vuotisen kiehtovan historian sekä vieraanvaraisuuden vaaliminen ovat olleet arvossa ja jota massaturismi ei ole päässyt pilaamaan. Erilaisten palkintojen määrä kuvaa kohteen saamaa arvostusta. Se mm. valittiin v. 2017 ’Vuoden Golfresortiksi’ Euroopassa. Kun v. 2022 kahden uuden loistokentän avaaminen täydensi golfkenttien lukumääräksi jo neljä, on Costa Navarino eittämättä yksi Euroopan korkeatasoisimmista golfmatkakohteista.

Lentoyhteydet

Kalamatan kansainväliseltä lentokentältä on Costa Navarinoon noin 50 km, Ateenan kentältä 305 km (noin 3 t 15 min). Ainakin keväällä 2022 on Helsingistä Aegean Airlinesin suorat lennot Kalamataan kerran viikossa. Myös esim. Lufthansan reittilennoilla sinne pääsee (ei suorat).

Costa Navarinon 5 aluetta

Kohde käsittää 5 erillistä toisiaan täydentävää aluetta, yhteispinta-alaltaan yli 1000 hehtaaria.

  • Navarino Dunes on alueista ensimmäinen, avattu v. 2010, 130 hehtaaria, hiekkarantaa 1 km. Täältä löytyvät mm. kaksi moninkertaisesti palkittua 5 tähden hotellia: The Westin Resort, Costa Navarino ja The Romanos, a Luxury Collection Resort sekä 4000 m2 kylpyläkeskus Anazoa Spa, golfkenttä The Dunes Course, yli 20 ravintolaa/baaria, ostosmahdollisuudet, yksityisomisteiset loma-asunnot ja laaja valikoima urheilu-, ulkoilma- ja kulttuuriaktiviteettejä.
  • Navarino Bay on alueista toinen, avattu v. 2011, 140 hehtaaria, hiekkarantaa 2 km, etäisyys Navarino Dunesista 10 km. Täällä sijaitsee toinen vanhemmista golfkentistä The Bay Course. Keväällä 2023 Kreikan ensimmäinen Mandarin Oriental -hotelli avataan tänne.
  • Navarino Hills sijaitsee Navarino Bayn lähellä, 500 hehtaaria, panoraamanäköalat ympäröivälle maaseudulle, Navarinon lahdelle ja Joonianmerelle. Tänne avattiin v. 2022 kaksi José Marίa Olazábalin suunnittelemaa kenttää The Navarino Hills East Course and The Navarino Hills West Course. Kehityshanke sai v. 2020 ‘World’s Best New Golf Development’ -palkinnon.
  • Navarino Waterfront on rannalla Navarino Bayn vieressä elämää sykkivä lifestyle-alue, 13 hehtaaria. Kesästä 2012 alkaen täällä on Kreikan ensimmäinen W Escape -hotelli nimeltään W Costa Navarino.
  • Navarino Blue sijaitsee kauempana muista alueista, lähellä lentokenttää, 210 hehtaaria, 1 km hiekkarantaa. Täällä tulee olemaan suuri määrä urheilu-, vapaa-aika- ja viihdeaktiviteettejä.


Luonnon kauneutta ja historiallisia nähtävyyksiä

Kohde on kuuluisa poikkeuksellisen kauniista ja monimuotoisista maisemistaan sekä kasviston ja eläimistön häikäisevästä kirjosta. Seitseman eri aluetta on nimetty EU Natura -alueiksi.
Historiallisia nähtävyyksiä automatkan päässä ovat mm. Nestorin palatsi, Muinainen Messini sekä maailmanperintökohteet Muinainen Olympia ja Apollon Epikurioksen temppeli.