Ras Al Khaimah

Parasta Ras Al Khaimahissa

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien pohjoisin emiraatti Ras Al Khaimah Persianlahden rannalla on Dubain ja Abu Dhabin ohella loistava talven matkakohde golfin, luonnon ja rantaloman ystäville. Marraskuusta maaliskuuhun päivälämpötilat ovat 25–30 astetta eikä sade haittaa lomanviettoa. Dubaihin verrattuna Ras Al Khaimah on pienempi, rauhallisempi ja edullisempi. Täältä löytyvät kirkasvetisen Persianlahden pitkät valkoiset hiekkarannat, 1900 metrin korkeuteen nousevan Hajar-vuoriston näykymät ja tasokkaiden hotellien monipuoliset palvelut suurine uima-allasalueineen. Vain 6 tunnin lento Helsingistä Dubaihin ja sieltä tunnin (90 km) automatka ja unelmaloma voi alkaa.

Historiaa ja nykypäivää

Ras Al Khaimahin historia ulottuu yli 7000 vuoden taakse. Kiinnostuneille on tarjolla kulttuurihistoriaa ja monia arkeologisia aarteita. Pääkaupunki Ras Al Khaimahissa sijaitsevassa Kansallismuseossa on hyvin esillä myös nuorempaa historiaa. Öljyä ei tästä emiraatista ole löytynyt ja sen vuoksi talous on kehittynyt monipuolisemmaksi. Väestön määrä on kymmenkertaistunut muutamassa vuosikymmenessä ollen nykyisin yli 400.000 asukasta, joista vain pieni osa on oman maan kansalaisia. Vaikka Ras Al Khaimah on nykyisin liberaali ja moderni paikka, on vierailijoiden syytä kunnioittaa muslimimaan kulttuuria ja tapoja erityisesti pukeutumisen suhteen. Arabian lisäksi englantia puhutaan laajalti, valuutta on Dirham, aikaero Suomeen on +2 tuntia talviaikaan. Alkoholia tarjoillaan pääasiassa vain hotelleissa.

Nähtävää ja koettavaa

Ras Al Khaimah tarjoaa gastronomisia elämyksiä alkaen perinteisestä arabialaisesta keittiöstä ja kodikkaista kahviloista aina 5 tähden huippukokkien ravintoloihin saakka sekä monipuolisen valikoiman nähtävyyksiä ja aktiviteettejä. Jos golfohjelma antaa myöden, vieraile historiallisilla Unescon maailmanperintöluettelossa olevilla paikoilla ja moskeijoissa, tutustu helmenkalastuksen kiehtovaan perinteeseen, vieraile kaupungeissa, ihaile näköaloja korkeilta vuorilta ja auringonlaskua aavikon yli, rentoudu rannalla tai hotellin kylpylässä ja uima-altailla, ratsasta kamelilla, bongaa flamingo, sukeltele turkoosinvärisissä vesissä, hurjastele maailman pisimmällä vaijeriliukuradalla, osallistu auringonlaskun jeeppisafarille, yövy aavikolla tähtien alla beduiinityyliin, shoppaile perinteisillä markkinapaikoilla tai suurissa ostoskeskuksissa, joissa voit nauttia myös ravintola- ja viihdepalveluista.

Golflomalle

Ras Al Khaimahin suosituin, aina huippukuntoinen golfkenttä Al Hamra sijaitsee viehättävässä Al Hamra Villagessa, josta löytyy myös hienot rannat, Waterfront-alue ravintoloineen, Marina, ostoskeskus ja monet muut vapaa-ajan palvelut. Majoituskohteena 7 km päässä golfkentästä 5 tähden Doubletree by Hilton Marjan Island, jossa kattavat palvelut, mm. 650 metrin oma yksityinen valkohiekkainen ranta, laaja uima-allasalue, kylpylät ja monipuoliset ravintolapalvelut. Luksusvaihtoehto majoitukselle on Al Hamra -golfkentän vieressä sijaitseva Waldorf Astoria, joka on koko Arabiemiraattien tunnetuimpia hotelleja. Ras Al Khaimahin toinen hieno golfkenttä on Tower Links pääkaupungin lähellä, Hilton-hotellilta matkaa tänne 28 km. Ajmanin emiirikunnassa sijaitsevalle Al Zorah -kentälle (Nicklaus Design) on matkaa noin 40 km.