Pafos

Faktaa

Kyproksen saari Välimeren itäosassa on suosittu rantalomakohde kesäisin. Ilmasto on kuitenkin miellyttävän lempeä läpi talven, päivälämpötila lähentelee 20 astetta jopa joulu-helmikuussa.

Kypros on edelleen ”jaettu saari” – 2/3 käsittävä eteläosa on itsenäinen Kyproksen Tasavalta (EU:n jäsen), pohjoisosaa hallitsevat turkkilaiset. Paikallinen väestö Kyproksella on ystävällistä ja yleensä englantia hyvin puhuvaa. Autonvuokrauksessa vasemmanpuoleinen liikenne ja paikalliset ajotavat vaativat tarkkaavaisuutta. Kuljetukset hoituvat kyllä helposti ilman autonvuokraustakin.

Historian perintö

Tuhansien vuosien ajan Kyproksella on ollut kehittyneitä sivilisaatioita ja niinpä saari on täynnä arkeologisia aarteita. Palatsien, huviloiden, teattereiden, linnoitusten ja hautojen jäännökset ovat poikkeuksellisia historiallisia ja arkkitehtonisia muistomerkkejä.  ”Nea Paphos” -mosaiikit kuuluvat maailman kauneimpiin.

Tarun mukaan Afrodite syntyi meren vaahdosta tällä saarella, nykyisen Pafoksen kaupungin lähellä ja niinpä Pafos on aina ollut koko Afrodite-kultin keskus. Tämä saaren lounaisrannikolla sijaitseva entinen pääkaupunki on nykyään sympaattinen satamakaupunki, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

Ajanviettoa

Pafoksen edustalla on pieniä uimarantoja, ja hyvät ostosmahdollisuudet löytyvät yläkaupungin kauppakaduilta. Voit viettää iltaa baareissa, pubeissa, kansainvälisissä diskoissa tai satama-alueen tunnelmallisissa tavernoissa. Monien harrastusmahdollisuuksien ohella noin 10 kilometrin päässä kaupungista sijaitsevilla Coral Bayn ja Coralian kultaisilla hiekkarannoilla on monipuoliset mahdollisuudet vesiurheilulajien harrastamiseen.

Golf ja majoitus

Pafoksen alueen 4 erityyppistä golfkenttää Aphrodite Hills, Elea, Secret Valley, Minthis Hills ja sijaitsevat noin 20-25 minuutin ajomatkan päässä kaupungista. Näistä kaksi ensimmäistä kuuluvat ehdottomasti Euroopan parhaimpien kenttien joukkoon.

Korkeatasoinen majoituskohteemme sijaitsee Aphrodite Hills -golfkentän vieressä. Tarvittaessa on saatavissa paljon eri hintakategorioiden vaihtoehtoja Pafoksen keskustassa.