La Gomera

Lennon jälkeen laivalle

Pieni ja rauhallinen La Gomera on vihreä keidas Kanarian saarten joukossa. Sen halkaisija on vain 20 km ja asukkaita alle 20.000. Teneriffan Los Cristianoksen satamasta on 40 minuutin laivamatka San Sebastiániin ja sieltä edelleen noin tunnin ajomatka Playa de Santiagoon. Täällä saaren etelärannalla sijaitsevat La Gomeran ainoa, mutta sitäkin upeampi golfkenttä Tecina Golf ja sopimushotellimme Jardin Tecina. Voit ottaa vuokra-auton mukaan laivalle tai vuokrata auton San Sebastiánin satamasta, käyttää takseja tai hotellin järjestämiä kuljetuksia.

Erikoisuuksia

Tyypillistä tälle saarelle ovat serpentiinitiet ja terassiviljelykset, joilla kasvaa viiniköynnöksiä, ananaksia, avokadoja ja taateleita. Paitsi erinomainen golfkohde se on myös upea vaelluskohde, jonka linnusto ja muu luonto valloittavat. Unescon maailmanperintölistalla olevassa Garajonayn kansallispuistossa on ainutlaatuisia sademetsiä, joiden kasvusto on saanut alkunsa kymmeniä miljoonia vuosia sitten.

Pieni pääkaupunki on San Sebastian, josta Kolumbus vuonna 1492 lähti ylittämään valtamerta ja päätyi Intian sijasta Amerikkaan. Saaren erikoisuus on vihellyskieli ”el silbo”, jolla saaren asukkaat ovat aina kertoneet viestinsä rotkon yli naapurille. Ajatus viheltämällä tilatusta kylmästä oluesta seuraavan kyläravintolan pihapöydällä tuntuu aika veikeältä!  Jyrkissä rinteissä ja pienempien rotkojen yli on totuttu hyppimään pitkän seipään avulla ja tässä lajissa, ”salto del pastor”,  järjestetään nykyään opetusta ja kilpailuja.

La Gomeran ja Teneriffan lomat voi myös hyvin yhdistää jakamalla matka-aika halutulla tavalla näiden kohteiden kesken.